Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή, κάνοντας λόγο ότι η Μεταμόρφωση του Κυρίου στο όρος Θαβώρ δεν αποτελεί ένα απλό θαύμα, αλλά ένα πνευματικό σταθμό και μία πράξη του Σωτήρος Χριστού ίδιας σημασίας για την σωτηρία μας με την Ενσάρκωση και την Ανάσταση, ενώ κάλεσε όλους να ξεκινήσουμε τη δική μας μεταμορφωτική πορεία με τη μετάνοια και την υπακοή στο θέλημα του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια, ευχόμενος ο Μεταμορφωθείς Κύριος να φωτίζει και να ενισχύει τον καθέναν από εμάς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου