Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ν. Ιωνία

3.868 social media engagement

Με κάθε ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 6 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο τροπάριο της εβδόμης ωδής του β’ κανόνα της εορτής που αναφέρει: «Νυν τα ανήκουστα ηκούσθη», λέγοντας ότι η Μεταμόρφωση του Κυρίου αποτελεί γεγονός προσωπικό που αποκαλύπτει τη δόξα της Εκκλησίας και το αρχέτυπον κάλλος της εικόνος.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και κατά το εκκλησιαστικό έθος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια, ευχόμενος το άκτιστο φως της θείας Μεταμορφώσεως και η δόξα του Κυρίου μας να φωτίζουν τις ψυχές όλων μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως