Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Πανηγυρικώς και με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού και κληρικούς και άλλων ι. Μητροπόλεων.

Το παρών στην εορτή έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως «Ηράκλειο Μαζί» κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και πλήθος πιστών, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής, οι οποίοι μετείχαν στην Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο εορτολογικό σταθμό για την Εκκλησία μας της εορτής της ενδόξου Αναλήψεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η οποία αποτελεί το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας περιόδου, που εγκαινιάζεται με την Πεντηκοστή και εκτείνεται μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως