Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

1.926 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης Ηρακλείου Αττικής (περιοχή Ψαλίδι), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Στο Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος με μέλη του Δ.Σ. του δήμου και πλήθος πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο της Αγίας Μαρίνης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας.

Το παρών έδωσαν φορείς της πόλεως, μέλη του Δ.Σ. του δήμου, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους πιστών που προσήλθαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίνης που φυλάσσεται στο Ναό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας καθώς και στην ομολογία της πίστεως της Αγίας Μαρίνης προς τον Κύριό μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως