Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, όπου πλήθος κόσμου προσήλθε ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες για να δοξάσει τον Θεό και να τιμήσει την σεπτή μνήμη της Αγίας.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην περιοχή Ψαλίδι Ν. Ηρακλείου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο θαυμαστό βίο της Αγίας Μαρίνης, η οποία με το μαρτύριό της, ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου (Δ’ Ματθαίου), ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε εκτενώς στο Ευαγγέλιο της ημέρας, το οποίο συνδέεται άμεσα με το έργο και τα πρόσωπα των Αγ. Πατέρων και βασιζόμενος στα Λόγια του Κυρίου: «ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου» (Μθ. 5, 14), μίλησε για το Φως του Χριστού, το οποίο αναγεννά, ανακαινίζει και φωτίζει τον Χριστιανό που συμμετέχει στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας και αγωνίζεται κατά του παλαιού του εαυτού, κάνοντας παράλληλη αναφορά στο αξεπέραστο παράδειγμα αμετακίνητης πίστης και ομολογίας στο Χριστό της Αγίας Μαρίνης, ευχόμενος προς το εκκλησιαστικό πλήρωμα που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό, η Αγία Μαρίνα να πρεσβεύει προς Κύριον και να διαφυλάττει πάντοτε όλους μας.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίνης στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας, υπό τους ήχους και τη συνοδεία Φιλαρμονικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Μετά το πέρας της πομπής, τελέσθηκε ο Ιερός Παρακλητικός Κανόνας προς τιμήν της Αγίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως