Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ναό, ανάμεσά τους μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και φορείς της πόλεως για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας που φυλάσσονται στο Ναό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και στο μεγαλείο ψυχής της Αγίας Μαρίνης, η οποία με το μαρτύριό της έλαβε το στεφάνι της αιώνιας δόξας, αποτελώντας έτσι για όλους μας λαμπρό παράδειγμα πίστης και αγάπης προς τον Κύριό μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως