Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

6.337 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος υποδέχθηκε τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών ενοριτών.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΝέαςΙωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον πολύαθλο μαρτυρικό βίο της Αγίας Ευφημίας, καθώς και στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον βίο των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, τα οποία είναι η εμπιστοσύνη στον Θεό και το θάρρος της ομολογίας της πίστεώς τους στον Χριστό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως