Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία

Με κάθε λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Περισσoύ στη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσονται η Ιερά Εικόνα της Αγίας Αναστασίας από το Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας καθώς και απότμημα του Ιερού Λειψάνου της.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.
Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τίμησε ευλαβείς ενορίτισσες του Ιερού Ναού, οι οποίες εργάσθηκαν με ακαταπόνητο ζήλο και συνέβαλαν τα μέγιστα τόσο στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού, όσο και εν γένει στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων των Δήμων Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Συνάξεως Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο και τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές και στα πνευματικά χαρίσματα της Αγίας Αναστασίας, επισημαίνοντας τόσο την άκαμπτη πίστη της, όσο και την μεγάλη αγάπη της για τον Χριστό, η οποία πέρασε μέσα από τον πάσχοντα συνάνθρωπο και έτσι έλαβε το προσωνύμιο “Φαρμακολύτρια”.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως