Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό, στον οποίο φυλάσσεται η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Αγίας από το Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας καθώς και απότμημα του Ιερού Λειψάνου της.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στο μαρτύριο της Αγίας Αναστασίας, αναλύοντας τις έννοιες του προσωνυμίου «Φαρμακολύτρια» που της έχει αποδώσει η Εκκλησία μας, ευχόμενος η Αγία να μεσιτεύει και να βοηθά τον σημερινό πάσχοντα άνθρωπο.

Το παρών στην εορτή έδωσαν τοπικοί αρχόντες, επικεφαλής τοπικών πολιτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και Μικρασιατικών συλλόγων και πλήθος πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος