Η Ανάσταση του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ζωηφόρος Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Πλήθη πιστών προσήλθαν με κατάνυξη στον Μητροπολιτικό Ναό, και κρατώντας αναμμένες λαμπάδες από το ανέσπερο φως, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ναού για να ακούσουν τον νικητήριο παιάνα της Εκκλησίας μας «Χριστός Ανέστη», που σηματοδοτεί τον θρίαμβο της δόξης του Θεού και της νίκη της ζωής κατά του θανάτου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε την Ακολουθία της Αναστάσεως και προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην εορτή παρέστησαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Nέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και φορείς της πόλεως.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε προς τους πιστούς τον αναστάσιμο χαιρετισμό του και τις πασχάλιες εόρτιες ευχές του, μεταφέροντας το μήνυμα της ζωής και της άφατης χαράς που πηγάζει από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Αναστάντος Χριστού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως