Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία Τοπικών Αρχόντων, αλλά και πλήθους πιστών εορτάσθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνο τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Αυτή την «κλητή καί ἁγία ἡμέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν και αναζωογονούνται από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα το «Χριστός Ανέστη», υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και χαράς.

Στο Μήνυμά του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρεται στην ελπίδα που φέρει σε ολόκληρη την οικουμένη το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, καλώντας όλους μας: «…να εγκαταλείψουμε τον παλαιό εαυτό μας, να συντρίψουμε τα τείχη πού φυλακίζουν τις καρδιές μας, να τολμήσουμε να αγαπήσουμε τον πλησίον μας, να αποβάλουμε τον φόβο του θανάτου, αλλά και κάθε φοβία, κάθε αγωνία, κάθε άγχος και αβεβαιότητα, κάθε θλίψη και αντιπαλότητα που σαν λίθος ενός μνήματος αιχμαλωτίζουν τις ψυχές μας και μας απομακρύνουν από την ίδια τη Ζωή…»

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε προς ολόκληρο το εκκλησίασμα εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό, ευχόμενος Χρόνια Πολλά, Αναστάσιμα και Ευλογημένα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου