Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. Αγ. Κοσμά Ν. Φιλαδελφείας

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθος πιστών τελέσθηκε η Ακολουθία του Νυμφίου το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου εψάλη το περίφημο Τροπάριο (δοξαστικό) της Υμνογράφου Οσίας Κασσιανής.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης καλωσόρισε και υποδέχθηκε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά τιμή και ευλογία η παρουσία σας σήμερα Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα ανάμεσα μας λίγες ημέρες προ της κορυφώσεως του Θείου Δράματος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας .Τα λόγια και η αγάπη σας μας δίνουν κουράγιο και δύναμη στην Διακονία μας στον αμπελώνα του Κυρίου και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Κατά συγκυρία Σεβασμιώτατε κατά το τρέχον έτος συμπληρώνονται 40 χρόνια λειτουργίας του Ιερού τούτου Ναού και η πρωτοβουλία σας αλλά και μεριμνά σας όπως μέσα στα πλαίσια των εορτασμών του ιστορικού τούτου γεγονότος , έλθουν κατά μήνα Μάιο εκ της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας όπου φυλάσσονται,έλθουν εδώ προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τα ιερά σεβάσματα της Πίστεως μας το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο και το άφθαρτο χέρι της Ευαγγελίστριας της Αναστάσεως Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής μας καθιστά ευγνώμονες απέναντι σας. Επιτρέψατέ μου λοιπόν όπως σας εκφράσω άπειρες ευχαριστίες τόσο προσωπικές όσο και εκ μέρους των αγαπητών μου Συνεφημερίων, των Συνεργατών και Ενοριτών της εκκλησιαστικής αυτής παροικίας».

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον π. Τιμόθεο και τους εφημερίους του Ιερού Ναού για την θερμή υποδοχή, στη συνέχεια αναφέρθηκε με λόγους επαινετικούς τόσο προς το πρόσωπο του π. Τιμοθέου, όσο και προς την πολυετή ποιμαντική και πλούσια πνευματική του δραστηριότητα, ενώ απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκε καλή συνέχεια στη Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου