Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου

669 social media engagement

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, τελέσθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, 14 Απριλίου 2023, η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Της Ακολουθίας του Επιταφίου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Βούρους, μέλη του Δημοτικού και των Κοινωτικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατέξεων και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον κοιμητηριακό χώρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία του Επιταφίου και να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων τους.

Στο τέλος της Ακολουθίας και αφού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου σε όλο το Κοιμητήριο, ο Σεβασμιώτατος, υπενθύμισε στους πιστούς τη νίκη του Χριστού επί του θανάτου και το ανεκτίμητο δώρο της αθανασίας που προσφέρει σε όλους μας η Ανάσταση του Χριστού, ευχόμενος προς όλους καλή Ανάσταση με υγεία και δύναμη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως