Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Ηράκλειο Αττικής

2.401 social media engagement

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και έψαλε τα Εγκώμια και τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου, υπό τον ήχο των πένθιμων εμβατηρίων, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Επιταφίους των Ιερών Ναών Αγίου Νεκταρίου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου.

Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, μελη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων της πόλεως και πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, οι οποίοι, κρατώντας φαναράκια και κεριά στα χέρια συνόδευσαν την λιτανευτική πομπή, δίνοντας έναν ιδιαίτερα μυσταγωγικό τόνο στο διάβα των Επιταφίων.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη θεόσωμο ταφή του Κυρίου μας, ο Οποίος με τη κάθοδό του στον Άδη, καταλύει το κράτος του θανάτου, ευχόμενος προς όλους καλή Ανάσταση!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως