Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Νέα Φιλαδέλφεια

1.993 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιερoπρέπεια τελέσθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, έμπροσθεν της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Βουρλιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Ακολουθία, το παρών έδωσαν Βουλευτές, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι κομμάτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια για να απευθύνουν το «χαίρε» στην Μητέρα του Κυρίου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην εξαιρετική τιμή που η Εκκλησία μας Της απονέμει, αφού είναι η Εκείνη που πραγματοποίησε τον σκοπό της δημιουργίας του ανθρώπου και με την εκούσια αποδοχή του θελήματος του Θεού ξεπέρασε κάθε κορυφή αγιότητας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως