Η Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών στη Νέα Ιωνία

36 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 η Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας , Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Το παρών έδωσαν τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών πού προσήλθαν ευλαβικά στην Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο στίχo: «Ζάλην ἔνδοθεν ἔχων λογισμῶν ἀμφιβόλων», κάνοντας λόγο για τη σύγχρονη δραματική πραγματικότητα που βιώνουμε ως χώρα και τη ζάλη που προκαλούν πολλά ΜΜΕ στον πολύπαθο λαό μας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης πως μόνο η Κυρία Θεοτόκος μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο και παρότρυνε τον πιστό λαό, να μην πανικοβάλλεται και να μη χάνει την ελπίδα του, αλλά να καταφεύγει πάντοτε με τις προσευχές του στη Μητέρα του Θεού μας, η Οποία γέννησε τον Ἱατρό των ψυχών αι των σωμάτων ημών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως