Η Α’ Στάση των Χαιρετισμών στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 η Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Toπαρών στην Ακολουθία έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών πού προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα υψηλά πνευματικά νοήματα των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκουκαι λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο: «χαίρε, πιστών καταυγάζουσαφρένας» επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η Παναγία μας είναι η πρόξενος του Φωτός. Σ’ Αυτήν οφείλουμε τα πάντα. Σ’ Αυτήν οφείλουμε την αγάπη, την ελπίδα και τη σωτηρία μας. Η Παναγία ανοίγει την διάνοια των πιστών με την χάρη του Αγίου Πνεύματος για να κατανοήσουν το μυστήριο της σωτηρίας και είναι πάντοτε έτοιμη να προσφέρει την μητρική Της παραμυθία σε όσους την επικαλούνται».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ζητώντας από τον πιστό λαό να προσευχηθεί θερμά για τα θύματα, ευχόμενος η Κυρία Θεοτόκος να δίνει δύναμη και παρηγοριά στους οικείους τους και να χαρίσει την ίαση στους τραυματισθέντες.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως