«Έχω έναν Άνθρωπο» Διακονία αγάπης Μοναχικών Ατόμων στην Αγία Τριάδα Ν. Φιλαδέλφειας

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Φιλαδέλφειας και για την αντιμετώπιση των αναγκών των μοναχικών ατόμων τρίτης ηλικίας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και την καθοδήγηση και συμπαράσταση των Εφημερίων, φίλων Ιατρών και Νοσηλευτών, ξεκινάει η Διακονία Αγάπης Εθελοντών Ενοριτών «Έχω έναν άνθρωπο».

Οι εθελοντές έχουν ως σκοπό να πραγματοποιούν επίσκεψη στους Γέροντες Ενορίτες που ζουν μόνοι στις οικίες του, να τους προσφέρουν ανιδιοτελή Χριστιανική αγάπη, συντροφιά και ικανοποίηση στις καθημερινές τους ανάγκες, να τους βοηθούν στις μετακινήσεις τους, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους όλο το εικοσιτετράωρο.

Δίπλα τους θα βρίσκονται, για την ικανοποίηση των πνευματικών τους αναγκών, οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού.

Παράλληλα με τις προσωπικές αυτές επαφές, θα διοργανώνονται συλλογικές δράσεις, όπως περπάτημα στο Άλσος, επισκέψεις σε Ναούς, Μοναστήρια, Μουσεία, κ.ά., προκειμένου τα ηλικιωμένα μοναχικά άτομα να έχουν συντροφιά, να βγουν από την σκληρή απομόνωση και να γνωρίζουν πως μαζί με τον Χριστό έχουν κι έναν άνθρωπο και την μεγάλη αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Εκ του Ιερού Ναού