Ευλογία Βασιλόπιτας Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας η εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ευαγγελία Μαρούδη, ενώ κατά την διάρκειά της η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής παρουσίασε υπό τη διεύθυνση του κ. Στέφανου Λούτζη ένα επίκαιρο και συνάμα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια, ύμνους και σκοπούς τόσο από τη Μικρά Ασία, όσο και από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των ποιμαντικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά το περασμένο έτος, οι οποίες αποτελούν μία διαρκή στήριξη, καθώς και μία φωτεινή ελπίδα προς όφελος του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας και των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, κ. Δημήτριος Καιρίδης, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η πρ. Υπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη, η πρ. Υπουργός κ. Αικατερίνη Μπατζελή, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήριος Ρίζος, ο πρ. Γραμματέας Καινοτομίας και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παναγιώτης Βλάχος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, μέλη της Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής καθώς και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και των τριών Δήμων της μητροπολιτικής περιφέρειας εκπρόσωποι κομμάτων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο τ. πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων και πλήθος λαού που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο επετειακό κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η εορτή ολοκληρώθηκε με την ευλογία και την κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς τόσο για την αγάπη τους, όσο και για την έμπρακτη και πολυσήμαντη στήριξή τους στα κοινωνικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως καθ’ όλη την διάρκεια του περασμένου έτους, αναφέρθηκε στην ελπίδα και στην ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα δημιουργικό ξεκίνημα για όλους.

Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές για ένα καλό και ευλογημένο νέο έτος απηύθυναν η κ. Νίκη Κεραμέως, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, η κ. Ζωή Ράπτη, ο κ. Γεώργιος Πατούλης, οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, κ. Δημήτριος Καιρίδης, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η πρ. Υπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη εκ μέρους των παρισταμένων υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, και οι Δήμαρχοι κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, κ. Ιωάννης Βούρος, κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, καθώς και ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως