Επίσκεψη σε Ναούς της Μητροπόλεως από τα κατηχητικά του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Ν. Φιλαδελφείας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας» τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Νέας Φιλαδέλφειας, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποίησαν επίσκεψη σε δύο Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Η δράση ξεκίνησε με την επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας, όπου ο εφημέριος του Ναού, π. Σωτήριος, υποδέχθηκε τα παιδιά και τους κατηχητές τους με πολλή αγάπη.

Ο π. Σωτήριος διηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία του Ναού, δείχνοντας σπάνιες εικόνες του. Επισήμανε επίσης την αξία που είχε η πίστη των Μικρασιατών, οι οποίοι μετέφεραν με πολύ κόπο και με κίνδυνο της ζωής τους, ό,τι πιο πολύτιμο είχαν στη νέα τους πατριδα, τις εικόνες και τα λείψανα των Αγίων τους.

Η επίσκεψή συνεχίστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας, όπου ο Υπεύθυνος Νεότητας και Ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης Ηλίας Καρατζάς και η ομάδα των Κατηχητριών του Ναού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Ναό και στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρσενίου, όπου μαζί με τους Κατηχητές προσκύνησαν τα ιερά λείψανα των αγίων και τις σπάνιες εικόνες φερμένες από την Μικρά Ασία.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου οι Κατηχήτριες του Ναού, μοίρασαν δώρα-κατασκευές στα παιδιά και στους Κατηχητές, αλλά και ένα όμορφο κέρασμα στον προαύλιο χώρο.

Είναι μεγάλη ευλογία να γεμίζουν οι Ναοί μας με μικρά παιδιά από διάφορες ενορίες, και να γεμίζει ο χώρος αγάπη κάτω από τη σκέπη του Χριστού μας!!!

Εκ του Ιερού Ναού