Επίσκεψη αγάπης στο ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή Χριστουγέννων, ο π.Μάριος Μακρίδης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας, στο οικοτροφείο και την μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ Αγ.Κοσμά Ν. Φιλαδελφείας, ύστερα από παρότρυνση τουΣεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ.

Το άγρυπνο ενδιαφέρον του π. Μάριου για τους ψυχικά ασθενείς συνανθρώπους μας συνόδεψαν με την έμπρακτη αγάπη τους η ιατρός Αναστασία Πασχίδη, η πολ. μηχανικός Ευτυχία Μπίνα, ο συνταξιούχος δημοσίου Νικόλαος Ηλιόπουλος, η επιχειρηματίας Σταυρούλα Μεταξά, η κ. Ελευθερία Σχίζα και ο φοιτητής βιολογίας Παναγιώτης Δούκας, οι οποίοι, εφαρμόζοντας την ευαγγελική ρήση: ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοιφαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶσυνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με. (Ματθ. κε΄, 31-46) προσέφεραν στους οικότροφους δώρα, γλυκά και πολλά χαμόγελα.

Μέσα στο κατανυκτικό αυτό κλίμα αγάπης και προσφοράς, που συνοδευόταν από χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια ο π. Μάριος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γαβριήλ στην πρόεδρο της κοινωνικής δομής κ. Μαρία Σαρρή–Ηλιάκη, στους ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και σε όλο το προσωπικό, τους οποίους και συνεχάρη για την πολύτιμη αρωγή που προσφέρουν καθημερινά στους ασθενείς αδερφούς μας.

Ο π. Μάριος εξέφρασε επίσης της θερμές ευχαριστίες του για την γενναία φιλοξενία, δεσμεύθηκε για περισσότερες δράσεις αγάπης και ευχήθηκε σε όλους«Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η όντως ΑΓΑΠΗ, να πληρώνει την καρδιά όλων με την ειλικρινή Εκείνου αγάπη ως αντίβαρο στον ατομισμό που κατακυριεύει την εποχή μας. Άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για να πλησιάσουμε τον συνάνθρωπό μας και τον Θεό μας».

Εκ του Ιερού Ναού