Επιμορφωτικά Σεμινάρια για κληρικούς και υποψήφιους κληρικούς στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προέβη στην κατάρτιση και διοργάνωση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με τίτλο: «Εκκλησιαστική Υποστήριξη και Ποιμαντική Κατάρτιση Κληρικών και Υποψηφίων Κληρικών», το οποίο έχει εγκριθεί από την ελληνική πολιτεία και μοριοδοτείται.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από πεπειραμένους κληρικούς και ακαδημαϊκούς και θα κινηθούν σε τέσσερις βασικούς άξονες, που αφορούν σε θέματα Λειτουργικής, Ομιλητικής, Ποιμαντικής και Διοίκησης και Οργάνωσης Ενορίας.

Ο κύκλος των Σεμιναρίων απευθύνεται σε κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και υποψηφίους κληρικούς έχοντας ως σκοπό την παρουσίαση βασικών εννοιών και θεμάτων σχετικώς με τους αναφερθέντες άξονες, ώστε να υποβοηθηθεί και να συστηματοποιηθεί το ενοριακό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του κύκλου των Σεμιναρίων, παρουσία του ομότιμου Καθηγητού της Α.Ε.Α.Α., κ. Κοσμά Γεωργίου, ο οποίος έχει και την ευθύνη της όλης προσπάθειας καθώς και των συμμετεχόντων κληρικών και λαϊκών.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην αξία της επιμόρφωσης για την πληρέστερη κατάρτιση και ενημέρωση των Εφημερίων και στην διαρκή μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως για έμπρακτη συμπαράσταση στις ανάγκες καθώς και στις προκλήσεις που οι κληρικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως