Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ

1.557 social media engagement

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 (Σαμαρείτιδος) τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ιω. 4, 5-42) και στην συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα, κάνοντας λόγος για την προσωπική συνάντηση του Χριστού με καθέναν από εμάς ξεχωριστά, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμονήτων Πατρίδων στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και ποντιακών σωματείων και φορέων της πόλεως τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δ. Υψηλάντης» κ. Γεώργιος Σαραφίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Χρήστος Μωυσιάδης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως