Επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στη Μ. Ασία από τους νέους της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Με ένα εντυπωσιακό και συνάμα συγκινητικό επετειακό πολυθέαμα με τίτλο: «Έξοδος», αφιερωμένο στις δραματικές ημέρες του 1922 στη Σμύρνη τίμησαν οι νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τα 100 χρόνια του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας και έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη.

Σε αυτήν συμμετείχαν μέλη της θεατρικής ομάδας «Καμεράνο» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, και νέοι και νέες από τις νεανικές συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα παιδιά παρουσίασαν κατά τρόπο εξαιρετικό μία πλούσια παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από την Μικρά Ασία καθώς και θεατρικό με διαλόγους που συγκίνησαν και ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό, τιμώντας έτσι την ιστορία και τις θυσίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, η Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών σωματείων της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την θαυμάσια παρουσία των παιδιών και συνεχάρη την προσπάθεια των διοργανωτών.

Λόγω της ξαφνικής καταιγίδας και κατόπιν απαιτήσεως του κόσμου και των παιδιών η παράσταση θα επαναληφθεί

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως