Εορτή Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής Ν. Ιωνίας

Με κέντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται πλησίον της εισόδου του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Βασιλείου Παλιούρα, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της Νέας Ιωνίας με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, Τοπικών Αρχόντων, Εκπροσώπων Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος Μέντης.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 7.30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση της Αγίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως