Εορταστική Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Παλιγγενεσίας το Ίδρυμα Νεότητος και Ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 το εσπέρας εορταστική εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους μεγάλους και αλησμόνητους ήρωες Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και συμμετείχαν παιδιά από τις ενοριακές συντροφιές των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα παιδιά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο ερμήνευσαν επετειακά τραγούδια, απήγγειλαν βυζαντινούς ύμνους και παρουσίασαν θεατρικό έργο με τίτλο: «Ο Άγιος Γεώργιος ο Χιοπολίτης», με το οποίο προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Την εκδήλωσε έκλεισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αφού αρχικά μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, στη συνέχεια επαίνεσε με θερμά λόγια τα παιδιά των ενοριακών συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως τόσο για την ενθουσιώδη παρουσία τους, όσο και για τα έντονα συναισθήματα, τα οποία χάρισαν και πλημμύρισαν τις καρδιές όλων, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, γονείς και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως