Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 95 χρόνια της πόλεως της Νέας Ιωνίας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας και το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) Νέας Ιωνίας τίμησε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας την επέτειο 95 ετών από την ίδρυση της προσφυγικής πόλεως της Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία του Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, μελών του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, προέδρων και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Εκφωνήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου απο τον Πρόεδρο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Λουκά Χριστόδουλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιηθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση από χορευτικά συγκροτήματα τοπικών συλλόγων και σωματείων στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος