Έναρξη κατηχητικής χρονιάς στην Ι.Μ. Νέας Ιωνία

3.051 social media engagement

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 το εσπέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας η πρώτη σύναξη κατηχητών και συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλειου και Χαλκηδόνος για το νέο εκκλησιαστικό έτος, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επέδωσε τα διοριστήρια στους νέους κατηχητές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ υποδέχθηκε και καλωσόρισε με θέρμη όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνοντας πατρικούς λόγους και ευχές για το πνευματικό έργο που ξεκινάει τη νέα αυτή εκκλησιαστική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της κατήχησης στη σημερινή εποχή ως συνέχεια και βασικός άξονας του εκκλησιαστικού βίου, καθώς και στους τρόπους προσέγγισης των νέων με σκοπό την επανασύνδεσή τους με την εκκλησιαστική κοινότητα και τη Μυστηριακή ζωή.

Η συνάντηση συνέχισε με γόνιμο διάλογο με τις κατηχήτριες και τους κατηχητές να καταθέτουν ενδιαφέροντα ερωτήματα, αλλά και τις δικές τους απόψεις και εμπειρίες.

Η σύναξη έκλεισε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια καρποφόρα και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως