Εκδρομή από το κατηχητικό του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνας για την λήξη της κατηχητικής χρονιάς

Περνώντας μια κατηχητική χρονιά με Χριστό και πολύ παιχνίδι φθάσαμε στην εκδρομή λήξης, που περιείχε και αυτή πολύ Χριστό και οπωσδήποτε πολύ παιχνίδι.

Φθάνοντας στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου “Του Μακρινού”στα Μέγαρα, νοιώσαμε ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά Τον Χριστό και έχουν αφιερωθεί σε Αυτόν ψυχή και σώματι.

Οι μοναχές μας υποδέχθηκαν με χαρά και αφού προσκυνήσαμε το τμήμα αγίου Λειψάνου, εκ της αριστεράς χειρός του Τιμίου Προδρόμου, μας ενημέρωσαν σχετικά με την μονή.

Στην συνέχεια μας δέχθηκε η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Μακρίνα που μας γλύκανε την ψυχή με τα σοφά λόγια της και τον ουρανίσκο μας με τα γλυκίσματα που μας πρόσφερε.

Φεύγοντας υποσχεθήκαμε στις μοναχές ότι θα σύντομα θα ξανάρθουμε σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο.
φθάνοντας στην παραλία τα παιδιά μας δεν συγκρατιόντουσαν, ακόμα και με τα ρούχα έπεσαν στην θάλασσα για το πρώτο μπάνιο.

Μαζί μας ήταν και η οικογένεια του πιο μικρού κατηχητόπουλου, ” του μικρού Νικόλα,” κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχαμε δώσει στην περσινή εκδρομή.

Αργά το απόγευμα γυρίσαμε στην ενορία μας με τα παιδιά χαρούμενα από την σημερινή ημέρα, αλλά και στεναχωρημένα που δεν θα έρχονται στις κατηχητικές συνάξεις το καλοκαίρι.

Το μεν Κατηχητικό μπορεί να σήμανε τη λήξη του για φέτος, όμως η λειτουργική και εκκλησιαστική ζωή ουδέποτε παύει ή διακόπτεται.

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση το φθινόπωρο!