Διενοριακή Προσκυνηματική Εκδρομή στον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο και στην Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ

Οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας διοργάνωσαν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 ημερήσια προσκυνηματική Εκδρομή στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στο Προκόπι Ευβοίας, όπου φυλάσσεται σε λάρνακα το ολόσωμο, άφθαρτο και σεπτό σκήνωμα του Αγίου. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και από εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές που συμμετείχαν στην εκδρομή τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Κατά την ομιλία του ο κ. Γαβριήλ, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογία και την κανονική άδεια να ιερουργήσει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στη συνέχεια εξέφρασε τη χαρά του τόσο για την μεγάλη συμμετοχή στην εκδρομή από τους πιστούς, όσο και για την πνευματική ωφέλεια που οι ίδιοι αποκόμισαν, αναφέροντας ότι ο Ναός του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και σπουδαιότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας, αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, όπου μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ιεράς Μονής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως