Αρχιερατικός Εσπερινός Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων στη Ν. Ιωνία

16.000+ social media reach 1.603 social media engagement

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, παρουσία του ιερού κλήρου και των αρχών της πόλεως υποδέχθηκε την Ιερό Λείψανο της Οσίας Ματρώνης εκ Ρωσίας της Αομμάτου και θαυματουργού, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευφυΐα, στην επιμέλεια και στο έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης που διέκρινε τους δύο ιατρούς Αγίους Κοσμά και Δαμιανό, οι οποίοι προσέφεραν ανιδιοτελώς τις ιατρικές τους υπηρεσίες δίχως αμοιβή, διαδίδοντας ταυτόχρονα την αγάπη του Χριστού και το σωτηριολογικό μήνυμα του Ευαγγελίου.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Πέμπτη 1 Ιουλίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως