Αρχιερατικός Εσπερινός Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέα Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών υποδέχθηκε την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσηςεκ Σμύρνης Μικράς Ασίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που έχει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας να φυλάσσει στους κόλπους της το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης εκ Σμύρνης Μ. Ασίας, τονίζοντας παράλληλα το έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης και ανιδοτελούς αγάπης των Αγίων Αναργύρων, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να γίνουν άξιοι μιμητές του βίου τους.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Δευτέρα 1 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Λαυρεντίου του εν Σαλαμίνι, καθώς και εντός του Μητροπολιτικού Ναού υπάρχει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται η παλαιά και θαυματουργός Ιερά Εικόνα του Οσίου Λαυρεντίου και εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος