Αρχιερατικός Εσπερινός εορτής Αγίας Βαρβάρας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.

Στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην είσοδο του Ναού παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της Ενορίας, τα οποία έψαλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου, και εν συνεχεία ο κ. Γαβριήλ ευλόγησε την έναρξη της εορταστικής αγοράς ειδών δώρου των κατηχητοπαίδων.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Αγίας και το Χαριτόβλυτο Λείψανό της. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και στον τρόπο που εκείνη μπορεί να γίνει πρότυπο γνήσιας και αυθεντικής ζωής για κάθε πιστό που επιζητεί την σωτηρία του και την υγιή πνευματική ζωή.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Αναγνώστη Χειροθεσία δύο παιδιών της ενορίας, διακεκριμένων για την αγάπη και το σεβασμό πρός την Εκκλησία και στη διακονία της λατρευτικής της ζωής, ευχόμενος κάθε δύναμη και ευλογία στη ζωή τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου