Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Αναστασία στην Ν. Ιωνία

Με λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στόν Περισσό της Νέας Ιωνίας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος στο λόγο του αναφέρθηκε στην αξία της καθαρότητας της ψυχής του κάθε ανθρώπου αλλά καί τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στην τάξη και την ορθή παρουσία των πιστών μέσα στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, ώστε δι΄ αυτής να επιτυγχάνεται η πνευματική πρόδος και καταξίωση.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, τοπικοί άρχοντες και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν για να λάβουν την ευλογία της Αγίας Αναστασίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος τέλεσε τα εγκαίνια της ενοριακής εστίας προσφοράς συσσιτίου του Ιερού Ναού, την 8η κατά σειρά της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γαβριήλ εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου για την παρουσία του στον εορτασμό της Αγίας και ευχήθηκε προς όλους ευλογημένα Χριστούγεννα.

Έκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου