Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ν. Ιωνίας

1.162 social media engagement

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 (Ε’ Λουκά), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ, ιστ΄19-31) και στην πολύ γνωστή και ιδιαίτερα διδακτική παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου που μας προσφέρει με άμεσο και εποπτικό τρόπο το βάθος της όλης πραγματικότητας.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι τόσο η φτώχεια, όσο και ο πλούτος αποτελούν δοκιμασία για τον άνθρωπο, λέγοντας πως ο πλούτος αποτελεί δωρεά του Θεού που δίνεται στον άνθρωπο, προκειμένου αυτός να τον χρησιμοποιήσει με ορθό τρόπο για να σωθεί, ενώ η φτώχεια, όταν συνδυάζεται με την εγκράτεια και αντιμετωπίζεται με πίστη στον Θεό, συνιστά τον πιο εύκολο τρόπο εισόδου του ανθρώπου στη Βασιλεία του Θεού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως