Αναστάσιμη Αγρυπνία για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στην Καλογραίζα

3.960 social media engagement

Σε κλίμα κατάνυξης και με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 Αναστάσιμη Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας.

Της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία τελέσθηκε όπως η Αναστάσιμη Ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, έχοντας την πνευματική ευκαιρία να βιώσουν γι’ άλλη μία φορά το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας και να ανταλλάξουν για τελευταία εφέτος τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην βεβαιότητα της προσδοκίας και της ελπίδας που προσφέρει η Εκκλησία στον άνθρωπο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Ανάσταση δεν σταματά με την απόδοση της εορτής του Πάσχα, αλλά βιώνεται κάθε φορά που τελείται η θεία Λειτουργία και μετέχει ο άνθρωπος στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως