Αγρυπνία για την εορτή του Οσίου Μακαρίου στην Καλογρέζα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 Ιερά κατανυκτική Αγρυπνία επί τη σεπτή μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγ. Βαρβάρας του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαφελφείας κ. Γαβριήλ διακόνησε το Ιερό Αναλόγιο με τη συνοδεία Βυζαντινής Χορωδίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Μακαρίου, απηύθυνε λόγους υϊικής αγάπης προς το πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Μακαρίου, ο οποίος διακόνησε και διακονεί την Αγία μας Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για πάνω από 60 έτη, ευχόμενος έτη πολλά και ευλογημένα.

Στην αντιφώνηση του ο κ. Μακάριος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την αγάπη και την τιμή καθώς και τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στην Ιερά Αγρυπνία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως