40 Χρόνια από τη θεμελίωση του Ι.Ν. Αγ. Κοσμά Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας

Σαράντα χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού των Αγίων Βασιλείου και Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας συμπληρώνονται το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017.

Ο Ναός θεμελιώθηκε στις 17 Ιουνίου 1977 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρό Τιμόθεο και την σύζυγο του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου Ιωάννα, σε οικόπεδο δωρεάς της οικογενείας Γεωργίου Πρέση και λειτούργησε, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες του Πρωτεργάτη, εμπνευστή και πρώτου εφημέριου αείμνηστου Πρωθιερέως Παναγιώτη Νταλάκου, για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους στο ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο.

Για την σημαντική αυτή επέτειο της ιστορικής πορείας του Ιερού Ναού θα τελεσθεί ευχαριστήριος Θεία Λειτουργία το Σάββατο 17 Ιουνίου το πρωί, ενώ την Κυριακή 18 Ιουνίου θα τελεσθεί μετά την Θεία Λειτουργία Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Κτητόρων, Ευεργετών και Δωρητών.

Οι επίσημες επετειακές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν κατά την πανήγυρη του Ιερού Ναού στις 24 Αυγούστου μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Εκ του Ιερού Ναού