Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Νικολάου στο Κ.Ε. Πολεμικού Ναυτικού Πόρου

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγ. Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολεμικού Ναυτικού Πόρου.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Γεώργιος Κοτσάνης, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης, Εφημέριοι του Ιερού Ναού, Αξιωματικοί του Κέντρου καθώς και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Διοικητή του Κέντρου κ. Γεώργιο Κοτσάνη για την τιμητική πρόσκληση να παραστεί στον Πανηγυρικό Εσπερινό, αναφέρθηκε στο βίο του Προστάτου των Ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού Αγ. Νικολάου καθώς και στα πάμπολλα θαύματά του που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο Διοικητήριο του Κέντρου, όπου ο Διοικητής του απένειμε τον θηρεό του στρατοπέδου, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Κοτσάνη μία εικόνα του Σωτήρος Χριστού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως