Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ Άγιο Αρτέμιο στην Αθήνα

712 social media engagement

Κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Λαζάρου Μαυροπούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετέβη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχολών της Χωροφυλακής στους Αμπελοκήπους, όπου προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Θεία Λειτουργία, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Κουρτέσης, ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας Αρχιμ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

Το παρών στην εορτή έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να καταθέσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο, αλλά και για να προσκυνήσουν την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής, η οποία τίθεται σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών από την παραμονή της εορτής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Αρτεμίου και εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο για την τιμητική πρόσκληση να προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Κουρτέση για το σημαντικό, υπεύθυνο και κοπιώδες έργο που επιτελεί, ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει και να διαφυλάττει πάντοτε το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμο Β΄ Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση και άλλους κληρικούς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως