Συγκλονιστική η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στην πρεμιέρα του έργου Φιλιώ Χαϊδεμένου

Μέσα στο κατάμεστο Θέατρο «Βεάκη», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το βράδυ η πρεμιέρα του έργου «Φιλιώ Χαϊδεμένου», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου και πολλών Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο έργο που ανεβαίνει από το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ιωνία» της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας πρωταγωνιστεί η διακεκριμένη ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη και την πλαισιώνουν πέντε εξαίρετοι ηθοποιοί (Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Αλκιβιάδης Μαγγόνας).

To θεατρικό έργο έτυχε θερμότατης υποδοχής και συγκέντρωσε εξαιρετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους που το παρακολούθησαν.

Μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής παράστασης η κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη, εμφανώς συγκινημένη, απευθύνθηκε με θερμά λόγια στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική παρουσία του και αναφέρθηκε στην ξεχωριστή γυναίκα Φιλιώ Χαΐδεμένου, η οποία αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πίστης, αγώνα και αφοσίωσης για τον άνθρωπο, την ομόνοια και την ειρήνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Γιαγιάς της Μικρασίας, της Φιλιώς Χαϊδεμένου, η οποία έζησε τα συγκλονιστικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και αφιέρωσε τη ζωή της στην διατήρηση της εθνικής και ιστορικής μνήμης.

Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της.

Ο αριθμός των παραστάσεων είναι περιορισμένος. Για αγορά εισιτηρίων μπορείτε να επικοινωνείτε στα ταμεία του θεάτρου (τηλ. 2105223522) και στο viva.gr.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων και του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως