Σεμινάριο «Ποιμαντικής των Νοσούντων» στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ξεκίνησε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το Σεμινάριο περί «Ποιμαντικής των Νοσούντων», το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στόχος και σκοπός των Σεμιναρίων που διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη αποτελεί τόσο η εν γένει επιμόρφωση των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως πάνω στις κοινωνικές, πολιτισμικές, τεχνολογικές, θρησκευτικές και πνευματικές εξελίξεις, όσο και η επιμέρους ενημέρωσή τους σχετικά με ποιμαντικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα.

Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο Πρωτοπρ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και ψυχίατρος, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η διακονία των ασθενών στην παράδοση της Εκκλησίας».

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου εξελίχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση σχετική με το θέμα και αναπτύχθηκαν ποικίλες και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως