Προσκυνηματική επίσκεψη στη Ρώμη

Προσκυνηματική επίσκεψη και περιήγηση στη Ρώμη και στους αρχαίους Ναούς της πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ συνοδευόμενος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως το χρονικό διάστημα από 22 εως 26 Οκτωβρίου 2017.

Ο Σεβασμιώτατος και οι Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως έτυχαν γενναίας φιλοξενίας από την Καθολική Εκκλησία και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αιώνια Πόλη ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και επισκέφθηκαν τη μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το περίφημο μουσείο του Βατικανού, το Κολοσσαίο, τόπο των Μαρτύρων της πίστεώς μας, το Ναό της Santa Maria Maggiore, τη Βασιλική και τον τάφο του Αγ. Αποστόλου των Εθνών Παύλου, το Ναό του Αγ. Κλήμεντος και τον τάφο του Αγ. Κυρίλλου του φωτιστού των Σλάβων, το Ναό του Αγ. Βαρθολομαίου και της Santa Maria Trastevere, στον οποίο φυλάσσεται η αχειροποίητος εικόνα της Παναγίας μας ως «ένθρονη Βρεφοκρατούσα», την Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά καθώς και τις παλαιές βασιλικές που δεσπόζουν στη Ρώμη.

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στις περίφημες κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, ένας τόπος ιερός, όπου έως και τον 5ο αι. αποτέλεσε τόπο ανάπαυσης Χριστιανών, καθώς ενταφιάσθηκαν πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες Μάρτυρες της πίστεώς μας και της πρώτης τοπικής Εκκλησίας, πολλοί εξ’ αυτών Ελληνικής καταγωγής.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Καρδινάλιο Κουρτ Κωχ, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, καθώς και συνάντηση με την Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, η οποία αναπτύσσει σπουδαία φιλανθρωπική και κοινωνική δράση σε παγκόσμια κλίμακα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως