Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η προσωπική μαρτυρία της αξέχαστης Μικρασιάτισσας Φιλιώς Χαϊδεμένου επιστρέφει στη σκηνή μετά από 6 χρόνια, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζουν την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο θέατρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) στη Ν. Φιλαδέλφεια (Λεωφ. Δεκελείας 152) την θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Της γυναίκας που κατάφερε να συμφιλιώσει την πολύχρωμη, χαρούμενη και ειρηνική ζωή των Μικρασιατών με το απόλυτο έρεβος που την ακολούθησε και να το μετουσιώσει σε αγώνα για τη ζωή, σε αγώνα για τη μνήμη όσων οφείλουμε να μην λησμονήσουμε ποτέ.

Τον ρόλο της εμβληματικής Μικρασιάτισσας Φιλιώς Χαϊδεμένου αναλαμβάνει η πρωταγωνίστρια Ευγενία Δημητροπούλου.

Όσα είδαν τα μάτια της γιαγιάς Φιλιώς, που έζησε 107 ολόκληρα χρόνια, γεμάτα από χαρές, λύπες, αγωνίες, πολέμους, υποσχέσεις και αγώνες, όλα συνοδευμένα από ένα φοβερό πείσμα για ζωή, αποτελούν μία ζωντανή μαρτυρία και ένα μοναδικό αδιάψευστο ντοκουμέντο της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Ο λόγος της συγκινεί και καθηλώνει και επιστρέφει σαν ανάλαφρο αεράκι, σαν ψυχή αναπαυμένη που ζητά να τακτοποιήσει το δωμάτιο της ζωής της, να κάνει μια τελευταία βόλτα σε ότι τη σημάδεψε.

Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της, αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου.

Στο ρόλο της Φιλιώς η Ευγενία Δημητροπούλου

Παίζει και τραγουδά ο Ζαχαρίας Καρούνης

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης

Σαντούρι: Ιωάννα Ρήγα

Επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών: Εύα Παραδέλλη
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Κλεώπα
Ηχολήπτη: Γιώργος Αλειφέρης
Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου

Video credits: Σκηνοθετική – μουσική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Φωτογραφία – μοντάζ: Kiss the frog

H είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως