Πνευματική εξόρμηση νέων Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στον Όσιο Μελέτιο Κιθαιρώνα

Με μία πνευματικά ωφέλιμη προσκυνηματική εξόρμηση στην Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος, την οποία ίδρυσε ο Όσιος Μελέτιος ο Νέος (11ος αι.) και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και σπουδαιότερα κέντρα του ασκητικού βίου κατά την βυζαντινή εποχή, ολοκληρώθηκαν για φέτος οι συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ηγήθηκε του ιερού προσκυνήματος, στο οποίο συμμετείχαν ένα τμήμα από μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια της Ιεράς Μητροπόλεως που καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς συμμετείχαν στις καθιερωμένες συναντήσεις που πραγματοποιούνταν στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, σε μία προσπάθεια να γνωρίσουν οι νέοι την Εκκλησία και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά και άλλα θέματα, τα οποία τους απασχολούν και επιθυμούν να τα μοιρασθούν με τον Επίσκοπό τους.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Βερονίκη και την Ιερά Αδελφότητα, ξεναγήθηκαν στον ιερό χώρο της Μονής, προσκύνησαν τον τάφο του Οσίου Μελετίου και την Τιμία Κάρα του που φυλάσσεται στη Μονή, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, αλλά και την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς την Καθηγουμένη και τις αδελφές της Μονής τόσο για την αγάπη τους, όσο και για την αβραμιαία φιλοξενία που πρόσφεραν σε αυτόν και τη συνοδεία του, δωρίζοντας στη Γερόντισσα Βερονίκη, ως ευλογία και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, μία εικόνα του Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας.

Μετά το πέρας του προσκυνήματος ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε προς όλους αποχαιρετιστήριο δείπνο σε εστιατόριο στην περιοχή των Βιλίων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως