Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Ευσταθίου στη Ν. Ιωνία

1.461 social media engagement

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό της Νέας Ιωνίας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στο Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγ. Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγ. Γεωργίου του Νεαπολίτου, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Ευσταθίου και στη σχέση του με την οικογένειά του, η οποία θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε οικογένεια, αφού θεμελιώθηκε στην αγάπη, την πίστη και την υπομονή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως