Ολοκληρώθηκε η Επιστημονική Ημερίδα για την Τρίτη Ηλικία της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» διοργάνωσε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 Επιστημονική Ημερίδα για την Τρίτη ηλικία με θέμα: «Θέματα» της Τρίτης Ηλικίας στο Σύγχρονο Νοσοκομείο».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Κωνσταντοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας και συμμετείχαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί καθηγητές και εξειδικευμένοι επιστήμονες,

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ανάδειξη της αναπτυξιακής διάστασης της υγείας της Τρίτης ηλικίας, η γνώση των βασικότερων παθήσεών της, η αντιμετώπιση πιθανών ψυχικών διαταραχών καθώς και η ενημέρωση για την πολύπλοκη διαδικασία της παροχής φροντίδας προς τους ηλικιωμένους αδελφούς μας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο κ. Μιχαήλ Κούρτης Διοικητής του Κωνσταντοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας, ο κ. Χρήστος Μαθάς Επιστημονικός Υπεύθυνος Διευθυντής Μ.Ε.Θ. και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γαβριήλ Γιαννόπουλος.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους προσκεκλημένους ομιλητές, αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής Ημερίδος, αναφέρθηκε στην ανάγκη για υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της Τρίτης ηλικίας καθώς και στην ευαισθητοποίησή όλων μας για τη φροντίδα και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της ιδιαίτερα ευάλωτης αυτής ομάδας των ηλικιωμένων αδελφών μας.

Την Ημερίδα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους Μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών Σωματείων καθώς και πλήθος ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως