Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην Εορτή του Οσίου Νικάνωρος στην Καστοριά

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου ενδόξου και Θαυματουργού Νικάνωρος, προστάτου των παιδιών της Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας μετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γαβριήλ το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016.

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος προσήλθε ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Νικάνωρος για να προσκυνήσει τόσο την Ιερά Εικόνα και τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου, όσο και την Τίμια Κάρα του Αγ. Στυλιανού του Παφλαγόνος, τελέσθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συγχοροσταστούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γαβριήλ, όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο για την παρουσία τους, ευχόμενος ο Όσιος Νικάνωρ να φυλάει και να προστατεύει την διακονία και τις επαρχίες τους.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Νικάνωρος και του Αγ. Στυλιανού του Παφλαγώνος στους δρόμους της πόλεως.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής του Οσίου Νικάνωρος, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, οι οποίοι είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό του Όσίου Νικάνωρος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχουν στους εορτασμούς του Οσίου και αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, όσο και στο θαυμαστό βίο του Οσίου Νικάνωρος, λέγοντας πως ο Όσιος Νικάνωρ αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, από το οποίο πρέπει όλοι μας να διδασκόμαστε, αλλά και να ακολουθούμε καθ’ όλη της διάρκεια της ζωής μας, ευχόμενος τέλος προς όλους ο Όσιος Νικάνωρ να σκέπει και να προστατεύει με τις πρεσβείες του τον καθένα μας ξεχωριστά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως