Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην Εορτή της Αγ. Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής που έλαβαν χώρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος προσήλθε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής για να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα, αλλά και τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ, αφού αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον οικείο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Κυριακής, στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στον θαυμαστό βίο της Αγίας, η οποία με την πίστη και το μαρτύριό της κέρδισε την αθανασία, ευχόμενος τέλος προς όλους Χρόνια Πολλά και να έχουν πάντοτε συνοδεία τις ακοίμητες πρεσβείες της Αγίας.