Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στις εκδηλώσεις για τον Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Πάτρα

29 social media engagement

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ μετέβη στην πόλη των Πατρών, όπου ως εκ Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, προεξήρχε της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στον οποίο έχουν μεταφερθεί από την Δημητσάνα τα Οστά του μεγάλου Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Εθνεγέρτου Ιεράρχου Παλαιών Πατρών Γερμανού, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, ως Εκπρόσωπος Αυτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του ιερού Μνημοσύνου, μετέβησαν όλοι στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων Πατρών, όπου εψάλη Τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φώτος: Ιερά Μητρόπολη Πατρών